Otvoreno Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom

paraolimpijsk3

Danas je u italijnskom gradu Tarvisio otvoreno Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju za osobe s invaliditeom. Na ovom sportskom događaju učestvuje preko 30 zemalja sa preko 100 najboljih takmičara, koji će se natjecati u svim disciplinama alpskog skijanja.

Našu zemlju će predstavljati Bh.pahulja Ilma Kazazić, članica Skijaškog kluba  osoba s invaliditeom ILMER. Ilma je danas u ovom italijanskom gradu sa svojim trenetrom Leonom Svetlinom, ponosno razvila zastavu Bosne i Herecegovine.

Kaže da je taj osjećaj neopisiv, a takvo nešto joj se desilo i prije tri godine na Parolimpijadi u Sochiu 2014. godine. Lijepo je vidjeti zastavu svoje zemlje među svjetskim silama u alpskom skijanju, ističe Ilma, ali je to obavezuje da sa svojim trenerom, pokuša opravdati povjerenje do kojeg se izborila.

Hvala Praolimpijskom komitetu BiH, predsjedniku Delaliću, Generalnom sekretaru Osmanu Handžiću, hvala Općinskom načelniku Semiru Efendiću, koji su Bosni i Hercegovini omogućili učešće  na ovako veličanstvenom događaju.

Leon Svetlin, bivši Bh.reprezentativac i takmičar, magistar sporta, mora se priznati pravo je osvježenje za našu  takmičarku i u ovih 10 – tak dana, pokušat će Ilmu što bolje pripremiti za nastup 30. i 31.1.2017. godine, kada će Ilma voziti discipline slalom i veleslalom.

Ilma i Svetlin su zadnjih nekoliko dana intezivno radili na poboljšanju skijaške tehnike na našoj ljepotici Bjelašnici, a dok se prof. Mujo Voloder iskreno tudio da kondicionu spremu skijašice podigne na veći nivo.

Na kraju nam ostaje da našem Bh.timu poželimo sportsku sreću i dobar rezultat.